lunes, 29 de agosto de 2011

El SOL 2011

La darrera edició d'aquest festival de publicitat va ser al maig de 2011. Aquí podràs accedir a les companyies que van aconseguir alguns dels guardons, i als anuncis premiats. Palmarès.

La Sra Rushmore  és un nom de ficció, però a qui l'agència publicitària l'ha construit una casa. Entra a la seva pàgina web i passetja't pel seu pis. El seu anunci guanyador a SOL ha estat  "Gestoria de nombres"  d'Aquarius.



És molt interessant entrar i veure els dissenys de les pàgines web d'aquestes Agències de Publicitat. El Laboratoriosaatchi & saatchi, DDB España  , Villarrosàs (Verí,  La boda más pura), Leo Barnett (Fiat) o Santamarta ( American Nike)

Els anunciants usen les xarxes socials i internet per interactuar amb un producte. En aquest certàmen hi trobam dos exemples: La Despensa Ingredientes Creativos  (Pequeño y poderoso, SKIP) on es fa un experiment amb un llançol i a sa pàgina web pots fer-hi un seguiment. S'altre exemple és de Doubleyou amb l'ajuda de Hotmail el protagonista conquistarà a la seva al·lota 30 días para conquistar a Julia.

La companyia mexicana Circus marketing (Axe), la filial argentina de Y&R  (cerveza Quilmes) o la filial portuguesa almaBBDO.
 
Shackleton, amb l'anunci de Spanair per Nadal "Equipaje inesperado" (Pequeño y poderoso)



McCann Erikson . El seu anunci guanyador en SOL ha estat per Cuatro sentidos de Campofrío.
Ogilvy amb l'anunci  El último libro del mundo, aquest anunci s'ha fet per una llibrería a Mèxic, que té una altra campanya molt interessant per fer lleguir a la gent al metro: Metrolibro

Anuncis solidàris
Germinal Comunications: Médicos sin fronteras té com a protagonista del seu anunci al director de cine J.L.
 Berlanga. Pastillas contra el dolor ajeno

 Pagès BBDOYo nado con Marcos
JWT amb les campanyes per Cruz Roja Mexicana i Unicef per Haití



Gap's es una agencia publicitària que fa molta feina per ajuntaments o comunitats autònomes, mirau-vos aquest video de quant valen les coses que s'espenyan a la ciutat de Pamplona: Civismo 

He trobat tres llocs molt interessants que tractan sobre spots publicitaris:
  1. Solospots. En aquest blog trobaràs diferents anuncis comentats. També té una pàgina a youtube Solospots.
  2. Coloribus és un arxiu de publicitat mundial. 
  3. Los mejores anuncios de televisión. És una pàgina molt interactiva.

No hay comentarios:

Publicar un comentario