lunes, 16 de mayo de 2011

El virat

   El virat, també conegut com viratge, és una tècnica fotogràfica que canvia de tonalitat de color a una fotografia en blanc i negre.El més comú ha estat al color sèpia, molt emprat en els primers temps de la fotografia. Però no nomès és una tècnica, sino que un altre dels propòsits de les tècniques de virat ha estat des dels seus orígens el d'augmentar la durada de la fotografia, aconseguint que les imatges romanguin intactes en alguns casos durant centenars d'anys. Aquí estam xerrant de fotografies analògiques.


   Depenent del producte químic utilitzat s’arriba a diferents coloracions de la còpia. Els virats més coneguts son Pal.ladi, Platí , Seleni, Plata, Gelatina de Plata, Sípia i Cyanotip. Podeu observar en el exemple com a partir d'una fotografia en blanc i negre, aquesta canvia de tonalitats.

Virado al Sepia from Amando Ramírez on Vimeo.

   Què pasa amb la fotografia digital? Els diferents programes de fotografia poden virar al color que tú vulguis: Photoshop o Gimp . Hi ha tutorials en les propies pàgines dels programes i també en diferents blocs, per exemple: 

No hay comentarios:

Publicar un comentario