domingo, 1 de mayo de 2011

Lomografia

   La  lomografia va començar per capritxos de la destinació a principis dels 90 quan dos estudiants de Viena es van trobar una Llom Kompakt Automat, una petita i misteriosa càmera russa. Com qui no vol la cosa, van començar a fer fotos així sense més, de vegades fins i tot apuntant a través del visor. Però, quina sorpresa quan van veure les imatges tan al·lucinants que havien tret! Els colors eren intensos, saturats i la foto quedava emmarcada per vinyetes. Això era alguna cosa totalment nou! En tornar a casa, aquests nois van voler tenir els seus pròpies Llom LC-A, i així va ser com van obrir les portes a un nou estil de fotografia artística experimental que ara coneixem com Lomografía.
 

    Naixia així la febre per la Lomografía que avui comte amb milers d'adeptes a tot el món, en una època en la qual sembla que tot ha de ser digital. El seu  lemaNo pensis, dispara!” i fins i tot tenen les seves 10 regles d'or, molt fàcils de seguir.




    La Lomografia és un efecte fotogràfic que és produït per una càmera automàtica, d'alta sensibilitat, capaç de registrar color i moviment sense necessitat de flaix i sense deformació.

  

  



   La Lomografia per molts és considerada un estil de vida. Però convinguem com no rendir-se al petits detalls quotidians, la immensitat de colors i formes al nostre al voltant.








   A mà dreta podem veure una selecció de càmeres lomogràfiques amb diferents objectius.



No hay comentarios:

Publicar un comentario