sábado, 12 de marzo de 2011

Tipografia

Alfabet animat amb diferents tipografies.



La tipografia és l'art i la tècnica de crear i compondre lletres per comunicar un missatge i és una de les disciplines del disseny gràfic més atractives.

Campanyes publicitàries que empren la tipografia com a element creador: Nobel, Avon, etc.









La tipografia és el reflex d'una època. Per això l'evolució del disseny de les mateixes respon a projeccions tecnològiques i artístiques. El signe tipogràfic s'ha considerat com un dels membres més actius dels canvis culturals de l'home.

La informàtica ha revolucionat la tipografia obligant a modificar i crear noves fonts tipogràfiques per a la seva correcta aplicació, visualització i lectura en les diferents aplicacions digitals. Ara comptem amb programes que ens permeten crear, manipular i dissenyar amb lletres i textos d'una manera bastant senzilla. Els tipus gràfics són figures o formes realitzades íntegrament amb caràcters tipogràfics: lletres, signes de puntuació o nombres.




Curtmetratge de Olivier Beaudion.

Aquí teniu uns links molt interessants:
Type faces impresionants retrats fets amb tipografia.
Bembo's ZOO, un abecedari d'animals fets amb lletres i signes de puntuació.
Dancing typography  creat per Ramón Coprtés
Textorizer, és una aplicació per descarregar al nostre ordinador (MAC, LINUX i WINDOWS) que reprodueix qualsevol imatge en una composició tipogràfica. Té forces paràmetres per configurar la imatge final. Experimenteu i disfruteu una estona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario