sábado, 9 de abril de 2011

Què és el cinema?

    Al llarg de la història, l'ésser humà ha sentit la inquietud de deixar testimoniatge de la seva existència; d'atresorar en imatges persones i moments. Per aconseguir-ho, en èpoques passades es van usar la pintura i l'escultura; però la incorporació de la ciència va portar nous invents que van obrir increïbles possibilitats de representació de l'home i el seu entorn. La fotografia i el cine han cambiat la visió del món. La televisió i, darrerament, internet han estat eines que han alterat la manera de interactuar entre nosaltres.



    El cinema (del grec Kino, moviment) o cinematografia és l'art de realitzar films cinematogràfics. El seu procediment consisteix en la il·lusió de moviment produïda per la projecció d'imatges fixes enregistrades en continuïtat sobre una película de celuloide a una freqüència habitual de 24 fotogrames per segon. La sensació de moviment es genera al cervell de l'observador gràcies al fenomen de la persistència de la retina.

Caballo en movimiento  es una secuencia animada de un caballo de carreras galopando. Las fotos fueron realizadas por Eadweard Muybridge y se publicaron por primera vez en 1887 en USA.



Pre-cine Antecedents del cinema:
Una il·lusió òptica és qualsevol il·lusió del sentit de la vista, que ens porta a percebre la realitat erròniament.

Il·lusió òptica
  Tot en el cinema es basa en il·lusions òptiques. Per començar una pel·lícula es una sèrie de fotogrames que al ser projectats fan la sensació de moviment aparent, i per acabar tot els efectes especials  també es basen en il·lusions òptiques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario