jueves, 21 de abril de 2011

Dibuixar amb Llum

  Pintar amb llum permet un registre fotogràfic de la trajectòria d'una font lluminosa en moviment. Es produeix quan traiem una fotografia del moviment que segueix un feix de llum (normalment una llanterna o similar), en un entorn totalment fosc. En aquesta situació serà necessari SEMPRE l'ús d'un trípode. Si volem que la llum sigui de color podem cubrir la llanterna amb un paper de seda del color desitjat o utilitzar llum de color.


       Pintar en una fotografia amb llum és una tècnica que dona resultats espectacualrs, rars, i molt cridaners. Amb les càmeres digitals has de cercar l'opció Bulb. Aquesta opció es una manera que ens permet deixar la càmera amb l'obturador obert i per tant captar tota la llum que entre fins que es torna a tancar quan nosaltres volem.

  No és una tècnica recent. Podem veure en aquesta històrica imatge a Picasso pintant amb luz treta pel fotògraf Gjon Mili. Aquesta i d'altres fotografies foren editades per la revista Life. Podem trobar artistes com un grup de joves alemanys anomenats LAP amb fotografies espectaculars. Ells empran una gran varietat de tipus de llum i colors ( Làser, LEDs, etc.).

LAP

Fernando Terrassa
Brenbat
Denis Smith
  Si vols veure més exemples a light painting trobaràs algunes de les millors fotografies tretes amb aquesta tècnica. Aquí teniu un viedo on es pot veure en acció a un grup de gent pintant amb llum.

   El mon publicitari també està utilitzant aquest recurs artístic. Feis una ullada a aquests exemples: Telefónica i MTV. Per veure el making off de Telefonica clica aquí.



En l'apartat de la publicitat en paper trobam aquest anunci de conyac Hennessy. Clica damunt de Hennessy  si voleu veure el making off de la campanya.








 Light Painting from Rachel Gitlevich on Vimeo.

Exemple d'exercicis fets pels meus alumnes: Dibuixar amb llum II

No hay comentarios:

Publicar un comentario