martes, 30 de noviembre de 2021

Paisatge: Marina

   Una marina és un a pintura i dibuix que representa la mar. Es considera un gènere pictòric que va tenir molt d'èxit entre els segles XVII i XIX  on es representaven batalles, vaixells a alta mar en lluita amb els elements o la tranquil·litat d'un  port. Amb la invenció de la fotografia s'ha seguit captant imatges del nostre entorn marí i la seva relació amb les persones, moltes vegades d'una manera fidel i no sempre afalagadora (els residus i les destrosses fetes per l'ésser humà)

El temerari remolcat a dic sec; W. Turner, 1839

La gran ona de Kanagawa, Hokusai, 1830

    Vivim a una illa envoltada pel Mar Mediterrani. Tenim un marc privilegiat que ha inspirat a grans artistes paisatgistes: H. Anglada Camarasa o Santiago Rusiñol entre d'altres. Molts d'artistes han vingut o s'han quedat a pintar o fotografiar les clares aigües de tonalitats turqueses. 

Acantilats de Formentor, Anglada Camarassa (1871-1959)

   Doncs ara és el nostre moment de captar la bellesa del nostre mar. Pensau que la mar canvia si és un dia solejat i sense vent, o ennigulat i amb fort onatge. Tampoc tenim la mateixa llum a l'aurora, a migdia o a l'alba.

   Intentau captar la tranquil·litat de la mar o la seva força. Pot sortir la platja, ocells, vaixells, la costa rocosa, arbres devora d'un precipici, ... Cercau l'angle i la millor llum  per fer una gran fotografia!! 

Aitana Moreno 



No hay comentarios:

Publicar un comentario