martes, 28 de abril de 2020

Teleobjectiu-Zoom


A tree on the moon, 15/07/2011 Anthony Ayiomamitis
       Als diaris i altres mitjans de comunicació ens han mostrat fotografies de la gent passetjant al carrer el primer dia del desconfinament. La gent ha seguit les pautes recomanades pel Minitrei de Sanitat, Consum i  Benestar Social d'Espanya  o les fotos estan trucades? Podem dir que hi ha una part de veritat en les dues parts de la pregunta.
    Abaix podeu veure una imatge del diari ABC. La fotografia està treta a Donosti. Pareix que està ple de gent, però la fotografia ens enganya. La fotografia està treta amb un teleobjectiu i aplana la imatge, donant la sensació de que a uns pocs metros hi ha un munt de gent. La distància real des de la primera persona fins a l'ajuntament és de 950 metros.

Distància real 950 metros. Google maps.















  
  
Xapo Ortega
 

 
   Un teleobjectiu és un objectiu d'una càmera de fotos o de cinema que té una distància focal més gran que la d'un objectiu normal i, per tant, capta una imatge més restringida que l'ull humà i sembla aproximar aquesta imatge. Una de les seves característiques és que aplana la perspectiva: els objectes llunyans i els propers semblen més pròxims els uns dels altres (Wikipèdia)






 El següent vídeo explica de manera senzilla l'efecte que provoca un teleobjectiu.


ACTIVITAT
   Ara és el vostre torn de fer un exercici fotogràfic.
A. Cristina Ginard
B. Cristina Ginard

  1. Heu de colocar uns 4/5 objectes per fer dues fotografíes des de dos punts diferents de vista diferents. Fixau-vos bé amb l'exemple!! 
  2. Foto A: Els objectes no han d'estar alineats i no hem de veure l'espai que els separa. Han de donar l'efecte de conjunt.
  3. Foto B: ara ens canviam de posició i veim els objectes amb la seva separació real.

No hay comentarios:

Publicar un comentario