domingo, 20 de octubre de 2013

Efecto Warhol. GIMP.

      Segueix les pases marcades per aconseguir l' Efecte Warhol en les teves fotografies:


Fotografia de Fran Barrero.


  • Primer hem de convertir la imatge en en color en blanc i negre. Per a fer això anem a la pestanya Colors i obrim l'apartat desaturació. Podem escollir l'opció que preferim, depenent de la qualitat de la fotografia (Claredat, Lluminositat, Mitjana). 

  •  Duplicarem la capa. Pestanya Capa: Duplicar capa.
  • Crearem una capa buida blanca anomenada Fons.
  • Convertirem la capa duplicada en una imatge en blanc i negre purs (només hi haurà píxels negres i blancs, gens de grisos). Obrim pestanya Colors i l'apartat Umbral.  Heu de seleccionar l'umbral que volgueu moguent el cursor cap a la dreta (més negre) o a l'esquerra (més blanc).

  • Treballarem a partir d'aquesta imatge. Obrim la pestanya Eines, apartat Eines de selecció y Selecció per color. Feim click a la zona negra i veureu com la imatge comença a bibrar. La següent pasa és copiar (Editar, Copiar), obrir una nova Capa amb transparéncia y aferram la imatge (Editar, Aferrar en). Aquesta capa l'anomenarem: Perfil Fer un doble click per que deixi de parpadejar la imatge.
  • La darrera capa anomenada Interior és la més complicada de fer. Activam la Copia de Fons de la imatge i farem feina amb la Capa de Fons (Ull). Això ho feim perqué és més fàcil seguir el contorn a la Capa de Fondo (l'original) que a la Capa de Còpia de fons.
  • Mitjançant l'eina llaç, o la de la tisora, i anirem seleccionant poc a poc tot el contorn de la persona. No vos oblideu de tancar la selecció. Quan ja estigui fet aixó visualitzam la còpia de fons, veureu com la selecció es superposa a la imatge. Heu de copiar i aferrar en una nova capa amb fons transparent. Aquesta imatge serà blanca y negra amb el fons transparent. 
  • La darrera pasa d'aquest capa serà anar a la pestanya d'Eines, Eines de Selecció, Selecció per colors. Tornam a fer clic damunt del negre i donar a la tecla de suprimir ( o Editar, Limpiar). Ja tenim la tercera capa llesta.










  • DARRERA PASA. Ara hem de pintar les tres capes de colors diferents. Ens convé bloquetjar les dues capes de fons transparent així no ens donarà problemes a l'hora de pintar amb el pot de pintura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario