domingo, 8 de abril de 2018

Natura morta o bodegó

Edward S. Curtis. Apache still life. c.1907
    La natura morta o bodegó, és un gènere que engloba les representacions d'objectes en un espai determinat, com animals de caça, fruita, flors, estris de cuina, de taula o de la llar, antiguitats, etc.

    Amb orígens en l'antiguitat i molt popular en l'art occidental des del segle XVII, la natura morta dóna a l'artista més llibertat compositiva que altres gèneres pictòrics com el paisatge o els retrats. Les natures mortes a la pintura, particularment abans de 1700, sovint contenien un simbolisme religiós i al·legòrics en relació amb els objectes que representaven. (Vikipèdia)


Tony Catany

https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2016/03/04/15/5932360.jpg
Robert Mappelthorpe. Orchi, 1982


Albert Renger Patzsch. Flatirons for Shoe Manufacture. 1926./ Glasses. 1927.
Pases per fer una naura morta:
  1. Planeja la teva fotografia. Escull bé els objectes  i crea una interessant composició.
  2. La composició. En les fotos de les natures mortes, tens més llibertat per moure els objectes. Això et dóna l'oportunitat de jugar amb la composició i descobriràs que certes composicions són més interessants que unes altres. També pots provar diferents relacions proporcionals entre els objectes.
  3. La llum. Igual que amb tots els altres tipus de fotografia, la bona il·luminació és essencial en la fotografia de bodegons. Tens un control complet del seu entorn: pots decidir utilitzar la llum natural, flaix o un focus de llum.
  4. El fons. Intenta trobar un fons amb una textura interessant o un fons d'un sol color per fer que els objectes destaquin. Si tens l'opció, prova diferents tipus de fons amb el mateix tema.
  5. L'exterior. No estàs limitat a realitzar les fotografies en un interior. Pots trobar un munt d'excel·lents temes en l'entorn natural (roca, platja, etc.) o en l'urbà (banc, carrer, font, etc.)
Daniel Gordon. Spring Onions C-Print, 2013

Bodegó

Miguel Ángel Núñez

Més informació:

No hay comentarios:

Publicar un comentario