sábado, 30 de abril de 2011

Fotografia "Cubista"

David Hockney
(Bradford, Regne Unit, 1937) Pintor i gravador britànic. És l'exponent més destacat del pop art anglès. Pintor, gravador i sobretot  fotògraf, va crear una nova manera de fer fotografia, configurant grans collages d'imatges juxtaposades preses amb una Polaroid, a les quals ell va anomenar "assemblatges".

  Hockney crea una obra d'art a partir d'imatges múltiples que ens recorden una mica als quadres cubistes. Es un mosaic de diferents preses fetes des d'angles lleugerament diferents que al mateix temps registren el moviment. Després de tot, quan mirem a una persona el nostre ulls no romanen quiets durant molta estona, i  la imatge mental que ens formem  és sempre una imatge composta. (Gombrich).
David Hockney

David Hockney

  La fotografia cubista, o el fotocollage, és la suma d'unir la fotografia i el collage, el resultat és una única imatge . Abans de fer les fotografies s'ha de triar la imatge que volem fotografiar . Es més senzill si començam per imatges simples. Fer un esbós amb les demarcacions de cada foto és molt ùtil per captar l'idea del treball. Per acabar heu de pensar que no vos podeu moure molt de lloc i de que no podeu emprar el zoom. Una vegada tretes les fotos les heu de montar de manera que deformau i/o veis la imatge des de diferents punts de vista. Anim.

He trobat en youtube aquest curiós treball fet a partir de l'idea de Hockney, però amb imatges en moviment.





    Altre món és el tema de la manipulació posfotogràfic. També és pot crear a partir d'una sola fotografia una peça de cubisme.  En el següent enllaç  fotografiad podeu trobar les pases per a la manipulació digital amb Photoshop.

Els fotògrafs Kasia Koreniekas i Szymon Roginski. han anat una pasa més enllà amb la fotografia cubista.

Boxes. 2009

No hay comentarios:

Publicar un comentario