domingo, 20 de octubre de 2013

Efecto Warhol. GIMP.

      Segueix les pases marcades per aconseguir l' Efecte Warhol en les teves fotografies:


Fotografia de Fran Barrero.


  • Primer hem de convertir la imatge en en color en blanc i negre. Per a fer això anem a la pestanya Colors i obrim l'apartat desaturació. Podem escollir l'opció que preferim, depenent de la qualitat de la fotografia (Claredat, Lluminositat, Mitjana). 

  •  Duplicarem la capa. Pestanya Capa: Duplicar capa.
  • Crearem una capa buida blanca anomenada Fons.
  • Convertirem la capa duplicada en una imatge en blanc i negre purs (només hi haurà píxels negres i blancs, gens de grisos). Obrim pestanya Colors i l'apartat Umbral.  Heu de seleccionar l'umbral que volgueu moguent el cursor cap a la dreta (més negre) o a l'esquerra (més blanc).

  • Treballarem a partir d'aquesta imatge. Obrim la pestanya Eines, apartat Eines de selecció y Selecció per color. Feim click a la zona negra i veureu com la imatge comença a bibrar. La següent pasa és copiar (Editar, Copiar), obrir una nova Capa amb transparéncia y aferram la imatge (Editar, Aferrar en). Aquesta capa l'anomenarem: Perfil Fer un doble click per que deixi de parpadejar la imatge.
  • La darrera capa anomenada Interior és la més complicada de fer. Activam la Copia de Fons de la imatge i farem feina amb la Capa de Fons (Ull). Això ho feim perqué és més fàcil seguir el contorn a la Capa de Fondo (l'original) que a la Capa de Còpia de fons.
  • Mitjançant l'eina llaç, o la de la tisora, i anirem seleccionant poc a poc tot el contorn de la persona. No vos oblideu de tancar la selecció. Quan ja estigui fet aixó visualitzam la còpia de fons, veureu com la selecció es superposa a la imatge. Heu de copiar i aferrar en una nova capa amb fons transparent. Aquesta imatge serà blanca y negra amb el fons transparent. 
  • La darrera pasa d'aquest capa serà anar a la pestanya d'Eines, Eines de Selecció, Selecció per colors. Tornam a fer clic damunt del negre i donar a la tecla de suprimir ( o Editar, Limpiar). Ja tenim la tercera capa llesta.










  • DARRERA PASA. Ara hem de pintar les tres capes de colors diferents. Ens convé bloquetjar les dues capes de fons transparent així no ens donarà problemes a l'hora de pintar amb el pot de pintura.

miércoles, 16 de octubre de 2013

El cinema i la pulicitat

   

   
         El món de la publicitat ha fascinat des de fa anys al cinema: intrigues, romanços, baralles i comèdies, tot val en la publicitat. Aquí teniu un recopilatori d'algunes de les pel·lícules per ordre de data:
  1. Ella i el seu secretari (Take a letter, Darling) 1942. Un pintor (Fred MacMurray) és contractat com a secretari per a una important executiva de publicitat (Rosalind Russell). S'enamoren mentre treballen per aconseguir el compte d'una companyia de tabac.
  2. Els Bladings ja tenen casa (Mr. Blandings Builds His Dream House) 1948. L'executiu de comptes Jim Blandings (Cary Grant) s'enfronta a una sèrie de desastres que fan que sigui difícil concentrar-se en el seu nou eslògan per al pernil de la marca ZAS.
  3. Una mujer de cuidado (Will Success Spoil Rock Hunter?) 1957. Un publicista (Tony Randall) a punt de perdre un important compte tracta de convèncer a una bella dona (Jane Mansfield) perquè promocioni els seus productes. Comèdia basada en una obra de teatre que satiritza la cultura americana dels anys cinquanta, la seva moral i la cultura relacionada amb la publicitat, el sexe i la recent televisió.
  4. Pijama para dos (Lover come back) 1961. Rivals publicitaris interpretats per Rock Hudson i Doris Day, es barallen pels mateixos clients. Ell juga brut i ella segueix les normes al peu de la lletra. Dues maneres molt diferents de fer feina.
  5. Catch Us If You Can 1965. Dina és una model el rostre del qual apareix en una campanya publicitària per a un producte de carn. Mentre estan rodant l'anunci de TV s'escapa amb un doble. Els publicistes usen la desaparició per generar més publicitat.
  6. Georgina  (I'll ever forget what'sisname) 1967. Un executiu publicista faldiller decideix deixar el negoci i decideix prendre nous rumbs de la seva vida, entre ells, deixar a la seva esposa i als seus amants.
  7. Putney Swope 1969. Una agència de publicitat promou per error a un publicista afroamericà. Ell aprofitarà per reestructurar l'agència.
  8. El compromís (The Arrangement) 1969. Un egocèntric i reeixit executiu publicista (Kirk Douglas) té un accident automobilístic que li fa reflexionar sobre l'estil de vida mentre la seva esposa (Faye Dunaway) conspira per obtenir la seva fortuna.
  9. Every Home Should Have One 1970.  La pel·lícula es basa en Teddy Brown (Marty Feldman), un creatiu que treballa en una agència de publicitat i que té la missió de crear una provocativa campanya per unes gatxes congelades.
  10. Locas peripecias de un Sr mamá (Mr. Mom) 1983. Quan Butler Jack (Michael Keaton) es queda sense treball, la seva esposa és contractada en una agència de publicitat. Per tant, ha de fer-se càrrec de la casa i els nens. Trailer en anglès
  11. Espérame en el infierno (Bliss) 1985. Un executiu publicista mor i va a l'infern ...excepte que res canvia. Trailer en anglès.
  12. Locura publicitaria (Beer) 1985. Una agència de publicitat, desesperada per mantenir un compte d'una companyia de cervesa, inventa una campanya de publicitat masclista centrat en tres perdedors que sense voler eviten el robatori en un bar. 
  13. Nada en común (Nothing in Common) 1986. Un executiu d'una agència de Chicago (Tom Hanks) ha de mantenir una vida reeixida si vol prosperar en la seva ocupació, mentre intenta bregar amb problema del matrimoni dels seus pares. Trailer en anglès
  14. Mejor solo que mal acompañado (Planes, Trains and Automobiles) 1987. Neal Page (Steve Martin) és un executiu de publicitat que vol arribar a Chicago per passar el dia d'Acció de Gràcies amb la seva família. Però la desgràcia li ve damunt quan es topa amb Del Griffith (John Candy), un venedor de cortines per al bany  insuportable que li acompanyarà en un  viatge sense poder lliurar-se d'ell. Trailer.
  15. Com triomfar en publicitat (How to Get Ahead in Advertising) 1989. Dennis Dimbleby Bagley és un brillant executiu publicista que no aconsegueix un eslògan per vendre una crema netejadora. La seva preocupació obsessiva no només afecta a la seva relació amb la seva esposa, els seus amics i el seu cap, sinó també amb el seu propi cos. Trailer en anglès.
  16. Gente loca (Crazy People) 1990. Un executiu d'una agència de publicitat ha arribat al seu punt límit i decideix crear anuncis “honests”. És internat en una institució mental quan les seves campanyes surten a la llum i es fa famós. Començarà a col·laborar amb els pacients de l'hospital. Trailer en anglès.
  17. Boomerang, el príncipe de las mujeres (Boomerang) 1992. Marcus (Eddy Murphy) és un executiu d'una coneguda agència de publicitat, qui sedueix a tota dona que es passi pel seu camí, però poc després es veu ficat en embolics quan l'agència és fusionada amb una altra i la seva nova cap ho tracta de seduir de la mateixa forma que ell fa amb les dones. Trailer.
  18. Un poeta entre reclutas (Renaissance Man) 1994. Després de ser acomiadat del seu treball en una agència de publicitat de Detroit, Bill Rago (Danny DeVito) pren l'única oferta d'ocupació que se li presenta; ser mestre en l'exercito dels Estats Units. Trailer.
  19. Suits 1999. Dues agències de Nova York (Cranston & Co i Hoffman & Partners) estan competint per una campanya de tovalloles higièniques anomenada Vorcan. Trailer en anglès.
  20. ¿En qué piensan las mujeres? (What Women Want) 2000. Un executiu publicista molt masclista (Mel Gibson), de sobte adquireix l'habilitat d'escoltar els pensaments de les dones després de tenir un accident en la banyera. Això ho utilitza per aprofitar-se robar-li la campanya d'una companya de treball. n executiu publicista molt masclista (Mel Gibson), de sobte adquireix l'habilitat d'escoltar els pensaments de les dones després de tenir un accident en la banyera. Això ho utilitza per aprofitar-se robar-li la campanya d'una companya de treball. Trailer.
  21. Todo por el éxito (Advertising Rules!) 2001. Viktor és un jove que és contractat en l'agència d'Edward Kaminsky qui necessita salvar el compte de la companyia Opel.
  22. ¿Cómo perder a un chico en 10 días? (How to lose a guy in 10 days) 2003. Benjamin Barry (Mathew McConaughey) és un executiu publicista i faldiller que, per guanyar una gran campanya, aposta al fet que pot fer que una dona (Kate Hudson) s'enamora d'ell en 10 dies. El que ell no sap és que ella és periodista. Trailer.
  23. 13,99 Euros, 2007. Octave treballa com a creatiu en una prestigiosa agència de publicitat parisenca i, fart d'haver de sotmetre les seves idees als mediocres directors de màrqueting dels clients, decideix provocar el seu acomiadament i així aconseguir una sucosa jubilació anticipada. Trailer.
  24. La familia Jones (The Joneses) 2009. Una aparent família modelo nord-americana es traslladen, i aviat es converteixen en la sensació del veïnat, envejats i adorats per tots. En realitat és una estratègia de màrqueting per introduir una sèrie de productes de luxe al barri. Trailer.
  25. Art & Copy 2009. Documental sobre la publicitat i la inspiració. Dirigida per Doug Pray, revela el treball i la saviesa d'alguns dels creatius publicitaris més influents del nostre temps.

lunes, 14 de octubre de 2013

Retrats. És la nostra fesomia única en el món?

   Mai us han dit que teniu un doble? O tal vegada hàgiu vist un rostre gairebé idèntic a alguna persona que conegueu?

    Dons aquí teniu la resposta a aquestes preguntes. Hi ha dos fotògrafs que han dedicat la seva feina i estudi en dos camps molt interessants:
  1. Ens semblem als nostres familiars?
  2. Tenim un doble?
1. El primer es diu Ullric Collete (Canadà). Aquest fotògraf ha retratat a les families i després ha tallat les imatges per la meitad i les ha contraposat amb altres familiars (germans, pares, mares, fills, etc). Aquesta sèrie es diu: Retrats Genètics. Vegeu quin resultat més curiós:

Cosins. Justine 29 i Ulrich 29.

Mare i filla. Julie 61 i Amelié 33.

 
     Quan neix un bebè de seguida li traiem semblat amb algú de la família, però no som conscients de fins a quin punt ens assemblem entre nosaltres (família) fins que col·loquem una imatge al costat de l'altra.

2. El segon es diu  François Brunelle (Canadà). Ha retratat persones que són extraordinàriament parescudes. El fotògraf ha nomenat aquest projecte No sóc un doble.

Sarah Fournier i Alan Madil.

Mariane Thibault i Isabelle Marechal.
 
     François Brunelle està fascinat per la semblança entre les persones. (...) El fet que dues persones sense cap connexió familiar, de vegades nascudes en diferents països, comparteixen el mateix aspecte físic és realment l'essència del projecte.

     Està vist que la naturalesa té un patró limitat de cares i ho va repetint. L'interessant seria saber quanta gent del passat se'ns semblava a nosaltres? Per cert, si coneixes el teu doble i vols participar en el projecte et pots posar en contacte amb l'artista.

miércoles, 9 de octubre de 2013

Fons transparent. GIMP

Seguiu les instruccions d'aquest manual per retallar el fons de 
les tres imatges.



IMATGES


domingo, 6 de octubre de 2013

Retrat dins d'un retrat.

Aquest retrat trobat a internet ens pot ser molt ùtil per fer un exercici a classe.


 Heu d'intentar reproduir aquesta imatge. 
  1. Primer s'ha de fer els quatre retrats per separat.
  2. Després les retocarem amb l'ordinador.

Abelardo Morell.

     Abelardo Morell i la seva família van sortir de Cuba en 1962 traslladant-se a Nova York. Es va graduar en Belles Arts a la Universitat de Yale i actualment és professor de fotografia en la Facultat d'Art a Massachusetts.
     Morell és conegut per les seves característiques fotografies creades amb una cambra obscura. Se li ha reconegut el seu valor com a fotògraf obtenint diversos prestigiosos premis de fotografia.



 

 

 

 

Cambra Obscura

"Camera Obscura"



"Tent Camera"


   
     "Vaig fer la meva primera fotografia amb la tècnica de la cambra obscura enfosquint el meu saló en 1991. Per preparar l'habitació per poder realitzar aquest tipus de fotografia, vaig cobrir totes les finestres amb un plàstic negre fins a aconseguir una total foscor. Després vaig fer un petit orifici en el plàstic. Aquesta petita obertura permet que la imatge de l'exterior entri a l'habitació i es projecti sobre la paret de forma invertida.

      Llavors vaig col·locar la meva càmera de gran format i vaig treure la fotografia. Les primeres exposicions van durar entre 5 i 10 hores.

     Al llarg dels anys, aquest projecte m'ha transportat del meu saló a tot tipus d'interiors al voltant del món. Una de les satisfaccions que aconsegueixo en crear aquestes imatges prové de veure el cas estrany i encara així natural matrimoni de l'exterior amb l'interior. " Abelardo Morell.

Comentari de fotografies I.

  Al qüestionari on line  comentaràs cada una de les fotografies contestant a les preguntes 1 i 2.

  1. Descriu la imatge i els personatges fotografiats, amb tot detall.
  2. Perquè creus que la imatge és curiosa, interessant o històrica?
A)
B)
C)

D)