sábado, 7 de septiembre de 2013

Foto de joguines.

     He trobat una noticia al bloc anomenat fotografiad molt interessant i crec que el podem posar en marxa a classe.


      Cercau a casa joguines i intentau fer una fotografia jugant amb la perspectiva o fent un muntatge. En el primer pla, i enfocat, estarà la joguina. El fons serà ampli i neutre.

EXEMPLE DE FOTOGRAIES D'ALUMNES



Génesis Mora

Time slice.

      Si ben el primer a utilitzar un grup de càmeres per congelar el moviment va ser Eadweard Muybridge, en ple segle XIX, molt abans de la invenció del cinema. No serà fins al segle XX que aquesta tècnica tindrà una gran influència en la manera de captar i veure imatges.

Estudi de Real Creations.
     El mètode ideat per Muybridge per capturar el moviment d'un cavall a galop va ser a partir d'una sèrie de càmeres en fila que s'accionen quan l'animal, en córrer, trenca una sèrie de fils connectats als obturadors. La tècnica del Time slice no difereix molt d'aquesta idea més rudimentària. El Time slice ("temps congelat") s'aconsegueix mitjançant un grup de càmeres de fotografia o de vídeo col·locades al voltant del subjecte. Les càmeres són disparades de manera simultani o de forma seqüencial.

Foto feta per noCreaivity.

     La diferència entre el resultat d'ambdues imatges és l'ús que se'ls dóna. Muybridge estava interessat a descompondre el moviment i poder observar-ho, en canvi amb el Time slice el que interessa és el muntatge de totes les fotografies per recrear una imatge tridimensional i congelada en el temps.
     El Time slice s'ha usat tant en la fotografia, la publicitat o el cinema per posar alguns exemples. Un dels primers projectes cinematogràfics que va usar aquesta tècnica va ser la pel·lícula Matrix (1999).

El Time slice també ha evolucionat a partir de la llum estroboscòpica.

      A la pàgina web de Timeslice Films podreu veure treballs de Tim Macmillan, un dels primers que va utilitzar aquesta tècnica en el mòn audiovisual.


Si vols veure una sesió de fotografia amb la tècnica Time slice clica aquí.