lunes, 23 de abril de 2012

animació per Sant Jordi

Una gran història ideal pel dia del llibre.
“The fantastic flying books of Mr. Morris Lessmore”, de William Joyce y Brandon Oldenburg, guanyadora de l'Oscar a la millor pel·lícula d'animació.

sábado, 21 de abril de 2012

Il·lusió òptica.

     De vegades fem fotos i la coincidència fa que tinguin un sentit diferent del planejat. Pareix lo que no és!!!! Això són il·lusions òptiques.



Atres vegades cercarem l'efecte òptic:


sábado, 7 de abril de 2012

Mad men

     La influència de la sèrie de televisió Mad men ha remogut tots els ciments del disseny. No nomès el del disseny gràfic, sinó també a tocat a la moda, l'interiorisme, etc. S'han publicat llibres rescatant el dissenys dels anys 50 i 60 ( Advertising from the Mad Men Era, editat  per Tashen) i revistes con Newsweek que han dedicat un homenatge a la sèrie.

Mad Men és una sèrie dramàtica de televisió creada per Matthew Weiner.


     Agafa com a ambient la ciutat de Nova York durant els anys seixanta, i gira al voltant del conflictiu i competitiu món de la publicitat, i segueix les històries dels homes i dones que treballen a l'agència Sterling Cooper i més tard a Sterling Cooper Draper Price, que fan del fet de vendre tot un art.
     Mad Men també es caracteritza per la seva autenticitat històrica, el seu estil visual, el guió i les actuacions, per això ha guanyat diversos premis, entre els quals destaquen tres Globus d'Or i nou premis Emmy. (Vikipèdia)
Si no has vist mai la sèrie de tv fes-li un cop d'ull al començament per veure els títols de crèdit.  Mad men crèdits.

Los anuncios de Mad Men revolucionan el metro de Nueva York. En aquest article podem llegir:

"Tras un año y medio de espera, Mad Men regresa a las pantallas estadounidenses con el estreno de su quinta temporada. Pero antes de instalarse en los salones de casa, la silueta minimalista con la que arrancan los títulos de crédito de la serie, ese hombre trajeado que se precipita en el vacío y al que vemos caer entre edificios cargados de anuncios con ojos y piernas de mujer, es el protagonista de la campaña publicitaria que ha invadido el metro neoyorquino.

En esta ocasión solo se ve esa silueta en blanco y negro en la esquina izquierda de arriba sobre un superficie blanca y abajo a la derecha la fecha de estreno, 25 de marzo. Los creativos publicitarios ni siquiera han necesitado escribir el nombre de la serie en su anuncio. Un golpe genial que demuestra la cantidad de seguidores que tiene la adictiva Mad Men."

Aquesta campanya publicitària tan minimalista a despertat l'instint creatiu del passatgers del metro i s'han dedicat a "acabar de dibuixar en l'espai en blanc", inclús s'ha fet un concurs promocionat per la pàgina web Gottamist. Gotham és el nom que rep NY al còmic de Batman.




Però què passa si repassem els anuncis dels anys 50 i 60? Ens trobaríem amb un anunci de Volkswagen amb el seu minimalista eslògan Think small (pensa petit). Fixeu-vos en la similitud dels dos anuncis!!



















Evolució del publicistes al llarg dels anys